Het goed verkopen van een huis of appartement.
Het is een vak apart.

Toch laten steeds meer mensen zich door moderne media en goed bedoelde adviezen uit hun eigen netwerk verleiden om dit zelf te doen. En inderdaad, er is veel te vinden online behalve één ding: ervaring. Met ervaring komt marktkennis en gevoel voor timing. Met ervaring komt een groot netwerk. En rust en zekerheid. Wij hebben die ervaring. En verstaan ons vak als geen ander.

Door jarenlange ervaring met de verkoop van exclusieve woningen weten wij wat kopers beweegt. Naast ons lokale en regionale netwerk bieden wij als Qualis makelaar een exclusief landelijk netwerk. Zo behartigen wij uw belang maximaal.


Wat kunt u van ons verwachten?

Kennismakingsgesprek

Wanneer u van plan bent uw woning te verkopen, komen we eerst vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek. We bekijken op dat moment de woning en inventariseren uw wensen. Tevens kunnen wij u dan een geschatte waardebepaling geven. Aan de hand van de woninginspectie en een marktanalyse maken we in een later stadium een definitieve waardebepaling.

Marktanalyse & waardebepaling

Kiest u er na het kennismakingsgesprek voor om verder met ons te gaan? Dan komen wij opnieuw bij uw langs voor een uitgebreide inspectie. Er wordt dan gekeken naar zaken als de ligging en grootte van uw woning, de staat waarin uw woning verkeerd, maar ook naar eventuele erfpacht voorwaarden, gemeentelijke belastingen en servicekosten. We kijken niet alleen naar de waarde van uw woning, maar ook naar de woningen in de buurt. Voor welke prijs staan deze te koop en welke zijn recent verkocht? En hoe lang duurt het gemiddeld voor een huis in uw buurt wordt verkocht?
Op basis van al deze gegevens wordt uiteindelijk de definitieve vraagprijs bepaalt.

Een persoonlijk verkoopplan

Het perfecte verkoopplan is per woning verschillend. Daarom kijken we na de uitgebreide voorbereiding samen met u naar de stappen die we kunnen zetten om uw woning zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Op een manier die past bij uw woning.

De bezichtigingen

Vanzelfsprekend begeleiden en coördineren wij de bezichtigingen. Na de bezichtiging nemen wij contact met u op om verslag uit te brengen.

De onderhandelingen

Tijdens de onderhandelingen kunt u op ons vertrouwen. Met uitgebreid advies, ondersteuning en overleg komen we tot een optimale overeenkomst.

De koopakte

Nadat de onderhandelingen succesvol zijn afgerond wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Na het ondertekenen is de koopovereenkomst van uw woning gesloten.

De notaris

Alle documenten en relevante stukken gaan samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar de notaris. Uiteraard gaat dit conform de regels van het AVG. Een aantal dagen voor de oplevering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Er wordt een afspraak gemaakt met de notaris voor het tekenen van de akte van levering op de datum van eigendomsoverdracht. Voor de overdracht vindt de inspectie plaats.
Nadat u de documenten bij de notaris heeft getekend bent u officieel geen eigenaar meer van de woning. Gefeliciteerd, uw woning is verkocht!

Zoekt u een makelaar die zorgvuldig de verkoop van uw woning kan begeleiden?

Maak vrijblijvend een afspraak

Ja, ik wil snel en vrijblijvend een afspraak maken

Maak een afspraak

* Verplichte veldenTe koop

Bekijk ons volledige aanbod

Contact

(010) 422 3000

Baljon & Mora I Straatweg 233 I 3054 AH Rotterdam
info@baljonenmora.nl(010) 422 3000